Een monitorarm voor elke werkplek

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met wat kleine aanpassingen is het eenvoudig om de ideale werkplek te creëren. Filex ontwikkelt en levert hoogwaardige monitorstandaarden voor mooiere en gezondere werkplekken.

Waarom een monitorstandaard?

Een onjuist geplaatst beeldscherm veroorzaakt nek- en schouderklachten. Een goede monitorstandaard kan op de meest comfortabele werkhoogte ingesteld worden. Bij een scherm met een voet eraan vast, kunt u het scherm vaak niet op de juiste hoogte instellen.

Een onjuist geplaatst beeldscherm veroorzaakt nek- en schouderklachten.

Wat zijn de voordelen van een monitorstandaard?

  • Minder fysieke ongemakken
  • Instelbaar naar de gewenste kijkhoogte
  • Werknemers worden productiever
  • Minder verzuim door lichamelijke klachten
Bekijk onze collectie monitorarmen

Verhoging productiviteit

De monitorarmen van Filex helpen nek- en schouderklachten voorkomen en zorgen voor een comfortabele werkhouding. Een optimale monitorpositie werkt stukken comfortabeler en verhoogt de productiviteit met 10% in vergelijking met een verkeerde positie.

Wat is de juiste kijkhoogte en -afstand?

De afstand tot het scherm dient minimaal 60 cm (één armlengte) te zijn, maar bij voorkeur meer dan 60 cm, te bedragen. De hoogte van het scherm moet zo zijn ingericht dat de kijkhoek 10-20° beneden ooghoogte is. De kijkafstand wordt bepaald door de tekenhoogte waarbij de kijkafstand minimaal 200 en liefst 150 maal de tekenhoogte is (een tekenhoogte van 4 mm komt dus overeen met een kijkafstand van 60 cm).

Een relatief grote kijkafstand is voor de ogen minder belastend, omdat de ogen niet zo sterk hoeven te accommoderen, voorwaarde is wel dat de tekens op het scherm evenredig groter worden. De tekens op het scherm kunnen soms worden vergroot, zo kent Word een in- en uitzoom functie waarmee de weergave van het actieve document vergroot dan wel kan worden verkleind. Grotere tekens worden sneller gelezen dan kleine.

Het volledige beeldscherm moet zich bevinden in een gebied 10- 20° beneden ooghoogte. Bij deze monitorpositie kunnen de ogen beter accommoderen en convergeren, en neemt de algehele belasting voor de ogen af.

Hoe stelt u een goede ergonomische werkplek in?

  1. Stel eerst uw bureau en bureaustoel op de juiste hoogte in.
  2. Ga goed op uw bureaustoel zitten.
  3. Ga recht voor uw beeldscherm zitten.
  4. Zet de monitorstandaard op de juiste afstand. De juiste kijkafstand dient minimaal 60 cm (één armlengte) te zijn
  5. Stel de bovenkant van de beeldschermen in op ooghoogte. Tot max. 10 cm onder ooghoogte.

Wilt u uw beeldschermen los van elkaar instellen, of wilt u meer ruimte op uw bureau dan biedt een simpele upgrade naar een monitorarm veel meer mogelijkheden.

Bekijk onze collectie monitorarmen

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Met onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en productinnovaties op het gebied van werkplek- en ergnomische oplossingen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief